-Amsterdam-geeft-30-miljoen-euro-uit-aan-metropolitane-fietsroutes

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1640270/amsterdam-geeft-30-miljoen-euro-uit-aan-metropolitane-fietsroutes

Amsterdam geeft 30 miljoen euro uit aan 'metropolitane fietsroutes'

 

AMSTERDAM - De komende jaren wordt het fietsnetwerk in de wijde omtrek rond Amsterdam flink uitgebreid en aangekleed. Er worden nieuwe fietspaden aangelegd, bestaande routes worden opgeknapt en ze krijgen wegwijzers en goede verlichting.

Door de opkomst van de e-bike nemen steeds meer mensen de fiets voor langere afstanden van stad naar stad, vooral voor hun werk.

Door de opkomst van de e-bike nemen steeds meer mensen de fiets voor langere afstanden van stad naar stad, vooral voor hun werk.

 MATTY VAN WIJNBERGEN

Dat hebben bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam met elkaar afgesproken. Tot en met 2020 is 30 miljoen euro gereserveerd voor de klus. Het netwerk van 'metropolitane fietsroutes' moet in 2025 klaar zijn.

Door de opkomst van de e-bike nemen steeds meer mensen de fiets voor langere afstanden van stad naar stad, vooral voor hun werk. Maar het nieuwe netwerk maakt het ook makkelijker om van de stad naar het vrije landschap te fietsen, zeggen de opstellers van het plan.

De Metropoolregio is een samenwerking tussen Amsterdam en 32 omliggende gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Vervoerregio (waarin vijftien gemeenten samenwerken op gebied van verkeer en vervoer).

!